uit de nieuwe (oude) doos

Vroeger speelde we echte spelletjes, we hadden geen tv en geen computer, laat staan een gsm. Ik hoor mijn kindertjes al zuchten, van daar is ze weer. Eigenlijk begrijp ik hen wel. Ik had me zelfs als jong meisje voorgenomen nooit te zeggen: "in mijne tijd!" En laat dat nu net het zinnetje zijn waar ik mezelf redelijk vaak op betrap. Maar die kindertjes van mij, kunnen dan ook wel een stukje zagen wanneer ze zich vervelen! En het is nog niet eens vakantie, dus dat beloofd!
Ik heb mezelf voorgenomen om, zoals elk jaar een "ik verveel me pot" te maken. Zo een grote pot (best per leeftijd) met papiertjes in waarop activiteit staan. Dat kan gaan van, maak een parachute voor je legermannetjes tot laat de barbie's een echte modeshow lopen. Naast de ik verveel me pot, komt er ook een ik verveel mij doos, daarin zitten van alle spulletjes die ik opzij zet tijdens het schooljaar en die enkel boven komen tijdens de vakanties, zo lijkt het net alsof ze nieuw speelgoed hebben. En zeg nu zelf, met nieuw speelgoed wordt zoveel beter gespeeld! In onze vakantiedoos zitten vooral oude spelletjes en vergeten boeken, zoals dik trom en loco, een oud kegelspel, een robotspel en auto'tjes, oude poppetjes en een echte houten tol. En ken je dat simpele visjes-spel nog of de houten puzzelblokken? Wel die zitten er in. Eigenlijk zou iedereen zo een doos, kist of kastje moeten hebben om de kindertjes tijdens de vakantie van al die schermen weg te houden. Je kan veel "vergeten" speelgoed vinden op rommelmarkten of de kringloop, of bij oma op zolder. Het kunnen ook kosteloze materialen zijn, denk maar aan plastiek potjes, wc rollekes en stukken karton, geef daarbij plakband en knikkers en laat hen hun creativiteit maar te boven halen, binnen de kortste keren staat er een ware knikkerbaan in de huiskamer! plezierig en ze zijn heerlijk bezig zodat je het zinneke: "in mijne tijd" niet meer hoeft te gebruiken!


2 opmerkingen:

Ann - Lieveke en zus zei

Aha, een "ik verveel mij"-pot hebben we hier ook al jaren staan. En daar zijn de mijne echt fan van. Tijdens vakanties kan ik hen daar toch wel enkele namiddagjes mee zoet houden. Die "ik verveel mij"-doos, da's echt een goeie tip! Wat wij hier wel hebben, dat is een knutseldoos.

Vlijtig Liesje zei

Ik herken loco! Dat vond ik altijd leuk als kind. Het fijne was dat je jezelf kon controleren of je het goed had gedaan!