mmmmmm havermout!

Wij aten eigenlijk nooit havermout. De lieve echtgenoot wou iets kunnen eten op het werk wat echt goed vulde en snel binnen gewerkt was. Dus ging ik op zoek op't internet (toch een zeeeeer handige uitvinding, dat internet) en kwam ik bij havermout pannenkoeken uit. Heerlijk is dat! Pannenkoeken met havermout en banaan! Soms ook nog eens heerlijke besjes er op en het kan niet lekkerder! Ik deed al langer worteltjes of besjes in mijn pannenkoekjes en vanaf nu ook banaan. Zeker een aanrader, heerlijk zoet en door de havermout heb je na eentje al meer dan genoeg!
Omdat havermout eigenlijk toch wel lekker is en gezond, en een snel ontbijt 's morgens zeker geen luxe is, maakte ik ook nog heerlijke ontbijt potjes. Eerst een laagje bevroren of vers fruit, dan een goeie eetlepel confituur naar keuze, een laagje Griekse yoghurt er op en afwerken met crumble van havermout (havermout, een beetje boter en wat stevia suiker of gewone suiker 20 min laten bakken in de oven op 180 graden) Je kan er leuke potjes mee vullen, en ze kunnen in de ijskast best een weekje bewaard blijven. T'is ook een leuk nagerecht voor wanneer je bezoek krijgt, dan hoef je niet meer in de keuken te staan, enkel maar serveren en wanneer je de potjes afwerkt met een leuk doekje of lintje, ben ik er zeker van dat je punten zal scoren bij je gasten!
mmmmm, havermout, zooooo lekker!!!!

Hier zijn de potjes, gerecupereerd van 1ste fruitpap glaasjes. Maar in de ikea enzo vind je ook hele leuke potjes en glaasjes!1 opmerking:

mANdarien zei

Heerlijk ideetje, die potjes ! Hier wordt sinds kort ook héél veel havermout gegeten en wat variatie in de receptjes is dus welkom ! Dank je wel !