vakantie!!!!

Ja het is zover, hetgeen waar elk kind naar uitkijkt. De rapporten zijn uitgedeeld en ze mogen gaan genieten van een welverdiende vakantie!
 En de mama' en de papa's? Die mogen mee gaan met de kindertjes de vakantie in. Mee spelen, uitslapen tot minstens 7u, pyjama dagen organiseren, net wanneer ze het water komen opmeten en al zo lang geen volwassen conversatie hebben gevoerd dat je de mevrouw achter de kassa automatisch bedankt met "dankjewel frikandel". Warme koffie is iets wat zo zeldzaam is als een koala in de Ardennen en een opgeruimd huis voor langer dan 2 minuten.  Ja iedere mama en papa kent dit fenomeen wel.
 Maar er zijn ook positieve kanten aan de vakantie met kindertjes hoor.
 Je mag bijvoorbeeld terug in elfjes geloven, en wanneer je een verhaal verteld wordt er uitbundig geklapt. Wanneer je hardop meezingt met de radio terwijl je doet alsof je borstel een micro is wordt je niet uitgelachen, nee hoor, je krijgt er meteen een hele band bij van zelfgemaakte microfoonborstels en vrolijke kinderstemmetjes! Ook ben je nooit alleen, zelfs op het toilet zal je zeker niet eenzaam zijn! en wanneer je in bad wil.....tja vergeet dat maar, je kan beter mee in het zwembad duiken, bespaard ook nog eens water.
Je krijgt ook heel veel cadeautjes, geplukte bloemetjes die normaal gezien heerlijke courgettes zouden worden. En er worden zeker en vast reuze tenten gemaakt, waar ook jij in mag! Kijk gewoon even niet naar je pas gewassen lakens wanneer ze in de boom hangen, want eigenlijk is het wel een heel cool kasteel!
Ook mag je meedoen met vader en moedertje en je bent meteen gepromoveerd tot oma, je zou maar eens moeten vergeten hoe oud je bent.
 Dus tegen al de mama's en papa's zeg ik deze vakantie, vergeet die moddervloer maar bak gewoon moddertaartjes mee, vergeet gewoon te strijken, het heeft toch geen zin,  en je hebt zo meer tijd om in het zwembad te duiken zodat je niet gaat stinken van al dat ravotten, doe gewoon alsof je koffie een ijskoffie is, dat smaakt meteen veel beter! en als laatste vergeet zeker niet te genieten van de zomer, vanaf september kan je terug normaal doen, maar voor nu......geloof je maar 2 maanden in elfjes en kaboutertjes, die gewoon nog niet gepasseerd zijn om je huis op te ruimen!

Elisabeth met lieve juf Sofie! Vrolijke vakantie iedereen!

1 opmerking:

Zaanse Zolder zei

Heerlijk toch! Geniet er lekker van, voor je het weet zijn ze groot.