ochtend-ritueel

Om al de 5 kindjes op tijd en deftig naar school te krijgen, komt er wel wat bandwerk en ritme aan te pas. Normaal weet iedereen netjes zijn taakjes, van de kleintjes cornflakes geven tot het afruimen van de tafel. Mama Moeke wast de kleintjes en de tandjes worden vlot op een rijtje gepoetst.De kleren, die 's avonds al klaar worden gelegd in nette hoopjes op een vaste plek, worden zelfstandig aangedaan.
Nu, vlak na een vakantie (ook al was deze maar een weekje) lijkt het erop dat AL mijn kinders zichzelf hebben gereset en helemaal niets (en dan bedoel ik echt niets) hebben onthouden van het ochtendritueel! Zo zat de pleegtweeling aan een lege tafel om bediend te worden met de onzichtbare cornflakes die ze normaal moeten klaarzetten, zat dochter1 al in de zetel tv te kijken en emmelienefien, die het ochtendhumeur van de echtgenoot heeft geërfd, lag languit onder aan de trap te brullen omdat ze nog moehoehoe was! En broerlief, die was nergens te bekennen, want opstaan duurt altijd uren bij meneer! En zo begon mijn ochtend met een grote zucht en meerdere bevelen tegelijk uitdelend terwijl er een krijsende kleuterpuber (ja want volgens mij bestaat er niet alleen een peuter maar ook een kleuterpuberteit!) aan mijn been hing! En zo ging de ochtend in een sneltempo voorbij, en was het alweer over 8ten. Jassen aan, kledij controleren, dochter 1 gauw terug sturen om een onderbroek aan te doen want volgens haar is deze maar een optie, bloes omdraaien van zus 4 en bekvechten met de jongste over haar regenlaarsjes en schoolschoenen, om dan overeen te komen dat ze haar zomerschoenen mag aan doen (die oranje stappers staan eigenlijk toch wel leuk onder dat rokje, en kan wel zolang ze maar niet in de plassen loopt, wat waarschijnlijk toch wel het geval gaat zijn) .
Zo iedereen klaar, zus1 boekentas, zus2 boekentas, zus3 boekentas, zus4 boekentas.......broer....... de broer? Die lag nog steeds in zijn warme heerlijke bedje en tja wie kan het hem kwalijk nemen op deze koude november-ochtend vlak na een vakantietje als je gereset bent :)

Geen opmerkingen: