2 dezelfde jumpsuits en een knofje kleedje

Het is weer december, bijna sinterklaas en kerst. En omdat de kleinste dochter vorig jaar haar sint pakjes had gevonden, hebben we dit jaar de cadeautjes beter verstopt, allee ja, beter kan ik niet echt zeggen, wel meer uit het zicht van een klein meisje, op de bovenste plank waar normaal mijn wasmanden horen te staan. en daar staat het, alles voor 4 kindertjes. Want ook al weet ons laatste lieverdje nog niet wie de sint is toch heeft ook hij pakjes nodig volgens de dochters, want ook hij is best braaf hoor. Dus ook voor hem zijn er pakjes op de bovenste plank. Dit jaar kon ik niet zo veel zelf maken omdat de werken in ons huisje volop bezig zijn en wie al eens aan een verbouwing begonnen is weet hoe vuil alles dan wordt en hoe je 's avonds nog zit te poetsen om het toch een beetje netjes te houden. We zijn nog maar net bezig met de zolder en ik weet nu al dat verbouwen niet mijn ding is. Op de eerste plaats nies ik alles bij elkaar van het stof en vind ik het vreselijk wanneer er natte, vuile plekken op mijne vloer zijn. Denk daar nog eens 2 doorweekte honden en 3 (want nummertje 4 kan nog niet rennen) binnen en buiten rennende kindertjes bij en je kan je wel inbeelden hoe mijn huisje er uit ziet dezer dagen. Ach aan alles komt ook weer een einde en zo zal het snel weer lente zijn zodat ik terug mijn groentjes kan gaan planten in de tuin en het terras aanleggen om een reuze feest te kunnen geven voor de dochter die haar communie doet, of een lente feest, daar is ze nog niet uit.
maar nu eerst een mooie slaapplaats voor de meiden zodat de jongenskamer ook een echte venten kamer kan worden.
Ook de lieve echtgenoot is alweer aan het werk na enkele maanden ouderschapsverlof te hebben gehad. een hele aanpassing voor de kleine man om papa niet 's morgens dicht bij hem te hebben. Zelfs al zijn ze zo klein, ze merken het wanneer er iets veranderd.
Ondertussen heb ik toch nog enkele dingen kunnen maken. zo haakte ik een knuffel, die ik eigenlijk bij sinterklaas wou leggen maar de dochter had me betrapt bij het maken.en dan nog een jumpsuit voor de kleine vriend, Maar toen de kleinste meid het zag wou ze er net zo 1. dus dan maar het patroontje vergroten tot maatje 122. En zo kreeg ook de kleinste meid een toffe jumpsuit die heerlijk zit en nog eens zacht is ook.


voor de kleine broer flockte ik een eekhoorntje. En in de binnenkant maakte ik van gewoon stof een voering, volgende keer moet ik deze groter maken omdat hij niet mee rekt en zo een baby'tje toch graag ruimte heeft voor zijn dik buikje te kunnen bewegen.


en deze voor de jongste dochter! 


heerlijk stoer!Mama.....je hebt nog van dat stof over hé, krijg ik ook nog een knofje kleedje? Een knofje-kleedje is een kleedje dat heel gemakkelijk zit en ook nog eens snel te maken is. Een kleedje om te ravotten dus, er hangen er zo al enkele in de kast en de jongste dochter vindt het heerlijk om ze te dragen zowel in de winter met een longsleeve als in de zomer met korte mouwen. En het leuke is dat ze ook lang gedragen kunnen worden want ze zijn gemaakt van rekbaar stof en ook kort heel erg leuk. Als ze echt heel kort zijn dan maak ik er meestal een bijhorend shortje onder in de zomer en in de winter draagt ze er een bijpassende kousenboek of legging onder. Simpel en leuk dus!


De strijkapplicatie is van "van ikke" 
Ik moet nog wat oefenen met mijn overlock op de boordjes aan de onderkant. Gelukkig dat het bij zo een kleedje niet op valt dat het nog niet helemaal recht is.Geen opmerkingen: