de test

ik hou niet van testen. De lieve echtgenoot ook niet. Eigenlijk vraag ik me af of er iemand bestaat die het leuk vindt om een test te doen....Nu ja.
Enkele weekenden geleden ging de lieve echtgenoot na het werk nog gauw naar de winkel. Ik voel me niet zo lekker, zei ik tegen hem. "Oei"zei hij, misschien heb je de griep, die zit onder de mensen. Wanneer ik me niet zo lekker voel, is dat, volgens de echtgenoot, meestal de griep. Trouwens dat doet me er aan denken dat wanneer je ziek naar de dokter gaat en hij weet niet direct wat er is, hij meestal wel een "virale infectie" vindt. Ik geloof, dat ,dat eigenlijk een soort code woord is tussen de dokters. Zo leren ze, wanneer ze op het dokters unief zitten, in 1 van hun belangrijke lessen, dat wanneer ze niets kunnen vinden, ze steeds moeten zeggen, dat het om een virale infectie gaat. Nu zo een virale infectie is ook een ziekte die je moet uitzieken, waar je niets aan kan doen. Dus de ideale code taal voor, je voelt je gewoon belabberd, kruip in je bed!
Misschien heb ik wel een virale infectie, zeg ik tegen de lieve echtgenoot die me nu, even knikkend, aan kijkt van achter zijn netjes opgemaakt winkel lijstje. Mmmm, zou kunnen bromt hij, moet ik nog melk mee brengen? Ik denk even aan melk en ineens moet ik zoooo overgeven. Nee, zeg ik terwijl ik naar de wc spurt.  Wanneer ik even later terug kom, zit de lieve echtgenoot nog steeds aan zijn lijstje. Hij kijkt op en vraagt of het gaat. Ik haal mijn schouders op, pfff overgegeven, misschien dan toch de griep. Zal ik toch geen melk meebrengen, er zijn nog maar 2 bussen en je weet hoe graag de kinderen het drinken. Meteen, wanneer ik aan de melk drinkende kindertjes denk, draait mijn maag weer om en kan ik opnieuw naar de wc spurten. Wanneer ik terug kom kijkt de echtgenoot me vragend aan.... Zal ik dan toch maar geen m... Ik stop hem nog net voordat hij het m-woord kan zeggen en schudt mijn hoofd terwijl mijn maag zich omdraait. NEE! dat niet, een test, ik wil dat je een test mee neemt.  De lieve echtgenoot kijkt me even denkend aan en dan zie ik langzaam (lees heel langzaam) zijne euro vallen. Hij antwoordt niet, die lieve echtgenoot, alleen schrijft hij keurig "een test" aan de onderkant van zijn lijstje. Heel keurig en heel netjes staat het erop, net onder de m... . Ik kijk hoe hij heel rustig opstaat en zijn jas neemt. Ik ben zo terug, zegt ie. En daar gaat hij. Heel even moet ik lachen omdat ik weet hoe de lieve echtgenoot in elkaar zit. Hij ziet er steeds heel rustig uit, maar vanbinnen gaat hij zo tekeer!
Even later is hij terug, merkwaardig sneller, dan hij het lijstje kon afwerken. Heb je de test? vraag ik. Ja, ze waren er nog.
Oef, stel je voor dat ze uitverkocht waren omdat het kerst is. Tja misschien wel een leuk kerstcadeau om te geven aan je tiener nichtje, al zou het al gewoon leuk zijn om je tante haar gezicht te mogen zien.
Doe het nu maar gewoon, zegt de lieve echtgenoot. Die nu wel erg aan het zweten is. Ok, daar gaan we, eerst even lezen hoe dat ook alweer werkt, t'is meer dan 4 jaar geleden dat we deze moeilijke test doorstaan hebben. Goed het is niet zo moeilijk, de uitleg staat na het Hebreeuws netjes in het Nederlands. Dus dat is een meevaller. Nederlands lezen ,kunnen we. Weet je wat? zegt de echtgenoot, ga jij nu al maar plassen en dan lees ik de instructies wel. Ik kijk naar de lieve echtgenoot die op dit moment eerder lijkt op ne coupe cremegelace die te lang in de zon heeft gestaan. Allee, moedigt hij aan. Ga nu!
 Maar,maar ik moet nog niet.....Ok nu wordt de ijscrème eerder tomatensoep. Ok ok, ik ga al. En daar ging ik, met mijn bekertje richting het toilet. Even later was ik terug, Ik heb een beetje, zei ik fier terwijl ik het bodempje plas aan hem liet zien. De lieve echtgenoot knikte goedkeurend en verdiepte zich terug in de bijsluiter. Volgens mij was hij de Franse versie aan het vergelijken met de Nederlandse. Ok, zei hij. Geef me je plas....En dan moesten we wachten. Het lag voor ons op de tafel. Horizontaal zoals het moet, Het zijn er al 2 zei ik. Je mag nog niet kijken zei hij, da trekt misschien wel nog weg, wacht geef me die bijsluiter nog eens.... Ja het kan nog wegtrekken staat er, en kijk er nu niet meer naar. De echtgenoot had al alle kleuren gekregen, Er zijn 3 min voorbij zei hij, en het zijn nog steeds 2 streepjes, het trekt niet weg.... We wachten nog 2 min dan zijn het er 5 das het maximum, Dan trekt het wel weg... De lieve echtgenoot begint nu af te wassen, hij wast eigenlijk nooit af, misschien moeten we dikwijlser van die testjes gaan doen. Het is tijd, zeg ik en het zijn nog steeds 2 streepjes. Ik kijk nog wel eens op de bijsluiter, misschien is er iets fout gegaan. De lieve echtgenoot is nu erg wit. Na nog even in de bijsluiter te hebben gekeken en de prenten hebben te vergeleken, was het een feit.
Ik ben zwanger hé.
Ja, de test zegt het.
En de test is juist?
voor 99,3 procent wel.
En ik geef over hé.
Kan de griep zijn, zegt de stille witte echtgenoot.....De griep van melk of een virale infectie met ochtend en avond misselijkheid.....
Misschien, alleen denk ik dat deze virale infectie pas binnen enkele maanden over gaat gaan.....

10 opmerkingen:

Twee emmerkes water zei

ooooooooh :)
Proficiat!

Misstraaitoenaai zei

Wauw... Wat een verhaal om later te vertellen aan jullie nummertje 4 ;-) Van harte gefeliciteerd!

Elke Jansen zei

Oooh, proficiat!

Stipjes en datjes zei

Gefeliciteerd

Nys Elke zei

Van harte gefeliciteerd!

Friemel En Tinus zei

Gefeliciteerd!!!

Anske aj stoffenspulletjes zei

Dikke proficiat!

machteld Theys zei

dank je wel allemaal :)

Handmade by Dianez zei

Gefeliciteerd met dit mooie nieuws!

Karolien Lefever zei

Wat een geweldig nieuws!! Een hele dikke proficiat!!! Gelukkig ben ik nooit zo misselijk geweest als jij. Ik hoop dat je daar snel van af bent! En dat de papa intussen al wat van de eerste verrassing bekomen is :-)