regen regen en nog eens regen

de vakantie verloopt regenachtig. Het zwembadwater is groen en het gras lijkt net een bloemenveld. De ik verveel mij pot raakt nu al bijna op. En zonder het te beseffen zitten mijn kinderen meer voor de tv dan echt te spelen. Tijd voor actie dus! We gaan spelen!
Broer heeft voor zijn verjaardag een lego leger tank gekregen, alleen is het in elkaar zetten, helemaal niets voor hem. Het spelen ermee daarentegen, wanneer ie in elkaar steekt, is voor hem een luxe. Er worden oorlogen mee uitgevochten tegen de Duitsers van w.o. 1. Want dat is de w.o. waarover ze in school hebben geleerd. Hij heeft geluk, die grote broer van net 9, want hij heeft een zus van 6, die het allemaal heel graag bouwt! En ze begint er aan, met de hulp van pleegzus 2, want die zoekt graag alle blokjes en luistert netjes wanneer haar grote zus iets zegt! En zo bouwen ze samen aan een legertank voor broer.
Nu de andere 3 kinderen. We hebben een witte kist, daar zit de vergeten duplo in. En die kan open. De kleinste rakkers storten zich er meteen op, er zit een trein in en huisjes en ......zoveel meer. T'is mooi om te zien hoe ze bouwen, elk apart, hun eigen huis, hun eigen treinbaan. Samen gaat niet goed, bij het pleegdochtertje lukt dat niet zo goed, zij speelt liever alleen en de jongste dochter vindt dat oké, want zo is het nu eenmaal.
En dan is er nog een grote jongen, die niets wil doen, die voor de tv hangt of zijne Xbox onveilig maakt. Hij heeft vakantie taakjes, alleen daar heeft ie helemaal geen zin in! Toch zeker geen rekenen, laat staan taal! Lezen doet ie wel graag, maar 's avonds, wanneer hij eigenlijk zou moeten slapen!
Dus voor hem is het steeds extra moeilijk om iets leuks te vinden. Ik laat hem dan maar hangen in de zetel, tot zijn lego is gemaakt en hij eindelijk zijn denkbeeldige oorlogen kan uitvechten. Het is vakantie, het mag vandaag, en misschien is het morgen wel beter weer. Dan kunnen we de bossen in om te kijken of er diepe plassen zijn! Die zijn het allerleukst! of wat denk je van modder taartjes!


  

Geen opmerkingen: