kastje opknappen

Iedereen heeft wel zo een kastje, zo een kastje dat nodig is, alleen ziet het er nog net niet leuk genoeg uit. De meeste gooien het dan weg of doen het naar de kringloop. Ik niet, zo een kastje heeft dikwijls een plezante vorm of nog net de juiste kleur, of misschien is het gewoon lelijk maar kan ik er wel veel in krijgen. En dan ga ik aan de slag, deze keer werd het papier-bewaar-kastje het slachtoffer. In een vorig leven is het, volgens mij, een heel nuttig nachtkastje geweest, waarschijnlijk van meerdere personen. Hier in huis past het net voor mijn schouw en is het net niet te breed om de doorgang te versperren. Ook de groene kleur vind ik nog ok, alleen is het een beetje een saai kastje dus.....nemen we de kleeffolie, een scherp mesje, een schroevendraaier, en als laatste een mooi kanten boordje. En daar gaan we: Oh ja, voor ik het zou vergeten, dit is misschien ook de juiste kans om dat rommelkastje eens op te ruimen.


Eerst draaien we het handvat van de schuifjes af, dat is net iets makkelijker om te plakken, knip de folie op maat en kleven maar! Wanneer je de handvaatjes niet leuk vindt kan je deze natuurlijk ook even vervangen. Ik vond mijn handvaatjes wel passen bij het kastje.


Wanneer ik het handvat erop wil draaien maak ik eerst een kruisje met mijn scherp mes, zo kan je beter schroeven en scheurt de folie niet.

Zo, de eerste schuif is klaar, nu de rest nog en dan is er weer een originele blikvanger voor de woonkamer af!


Ik vind het gele gehaakte kanten boordje mooi afsteken op de groene kleur. Natuurlijk kan je dat ook weg laten of  een neutraler kleurtje kiezen. Zo, een snelle en leuke manier om een kastje te behouden i.p.v. weg te gooien. Kleeffolie heb je trouwens in alle soorten, deze is van clayre en eef. Waar die "planten zaken" toch niet goed voor zijn hé!


3 opmerkingen:

Handmade by Dianez zei

Zo heb je met wat middelen en even wat werk een super mooi "nieuw" kastje waar je nog lang plezier van hebt :-)

Steek - eltje zei

Wat een origineel kastje is het geworden! Mooi gedaan.

schildersbedrijf doetinchem zei

heel leuk gedaan het resultaat mag er zijn !