verlof

We eten pannenkoeken, met worteltjes en kaas. De kindertjes eten niet graag groentjes, maar wanneer er zo van die grappige oranje sliertjes in je pannenkoek zitten, is het best wel lekker. Eigenlijk kan ik zo goed als alles in die heerlijke platte koeken draaien. Ze eten het gewoon op. Toch spijtig dat me dat niet lukt met de aardappelen, enkel de pompoen-aardappelkoekjes gaan er gemakkelijk in. Maar ik vind dat steeds zo een werk om deze te maken. Af en toe doe ik het wel, wanneer ik met de kleinste meid samen kook. Ze vindt het heerlijk om me te helpen in de keuken en doet dat dan ook reuze goed!
Volgende week is het terug school, dan heeft de echtgenoot verlof. We gaan dan in de tuin beginnen, want het gras en jammer genoeg ook het onkruid groeit sneller dan we kunnen bij houden. De bakken voor mijn moestuintje staan ook al klaar om ingezaaid te worden, en lieve nijn en de caviatjes staan te popelen om meer ruimte te hebben om in rond te lopen en te dollen. En ik? ik wil van die hekjes, van die mooie met ijzer tussen en precies echte takken. Rond het konijnenhok, en rond het speelveld, en misschien nog wel ergens. Ook wil ik een zonnebloemhuis maken, al heb ik geen idee of ze gaan groeien waar ik het wil, aan het onkruid te zien is het wel zeer vruchtbare grond!
Ook staat er een bezoekje aan hasselt, de ikea (want ook daar hebben ze leuke stofjes), en een hele hoop kringwinkels gepland. En natuurlijk moet de echtgenoot een tand laten trekken en ik moet ook naar de tandarts. En laat nu net dat iets zijn waar ik, zoals de meeste mensen, niet om sta te springen!
En voor de rest gaan we genieten, de echtgenoot en ik, want zo verlof nemen tijdens het schooljaar heeft ook zijn voordelen, je kan eens even met zijn 2 tjes zijn, ontbijten zonder jengelende kindertjes, je boterham niet hoeven te delen en de koffie warm drinken, zijn zeker een paar voordelen. Oh ja en alleen naar het toilet kunnen gaan, is natuurlijk ook een heel groot voordeel! En stofzuigen zonder dat er vlak daarna alweer kruimeltjes liggen alsof ze hans en grietje aan het naspelen zijn. kortom een kinderhuisje hebben is echt de super leuk maar even rust met zijn tweetjes is ook zeker en vast een must. En zo neemt de lieve echtgenoot een deel van zijn verlof tijdens de schooluren, en heerlijk is dat!

2 opmerkingen:

Homemade by Sarah zei

Hallo,

ik nomineerde je voor de liebster-award! Als je zin hebt om mee te doen, dan kan je de vraagjes en andere blogs hier terugvinden: http://homemadebysarah.blogspot.be

Groetjes,

Sarah

Misstraaitoenaai zei

OOH, te laat, ik nomineerde je ook voor de liebster award :-) meer info op mijn blogje