De eerste verjaardag van 2016De eerste verjaardag van het nieuwe jaar is een feit. Onze pittige prinses wordt 8 jaar en wanneer ze deze ochtend op stond zongen we van: lang zal ze leven. En de prinses genoot van alle aandacht. Daarna deed ze pakjes open want bij een verjaardag horen cadeautjes ook al is het half 7 in de ochtend. "Mogen we nu ook taart als ontbijt?" vroeg de kleinste lekkerbek. Nee, taart als ontbijt nog net niet maar straks wel, want dan worden er kaarsjes uit geblazen. Je wordt nu ook maar 1 keer 8 jaar. Dus dat mag gevierd worden. En dan moeten we ons haasten en lopen we allemaal door elkaar om nog op tijd aan de schoolbus te zijn. Zo begon onze verjaardag-dag vandaag. Ook kreeg het feestvarken uitdeel-pakjes mee naar school en omdat er nog 2 feestvarkens in de klas zijn moest ik geen taart bakken (en dat vond ik helemaal niet erg) want hun mama zou voor lekkere cupcakes zorgen!
Als uitdeel cadeautjes maakte ik, samen met de jarige, boekenleggers. Want de jarige leest graag, ze leest zo graag dat ze aan't sparen is voor een tablet om boeken op te kunnen lezen! Geen e-reader want ze wil ook op bingel kunnen en natuurlijk, niet te vergeten, haar verhaaltjes kunnen schrijven.
Ik haakte sterretjes en de achterkant werd vilt. De houten stokjes komen van de grote broer uit het spel stick storm. En Elisabeth deed er stof rond. De sterretjes werden er door het kleinste dametje op gezet en zo gingen ze, samen met de zelf geschreven papiertjes, in een zakje. Klaar om uitgedeeld te worden.
Oh ja, voor de juf werd het een "boeken-slang". Want een juf heeft ook heel veel boeken hoor!

Geen opmerkingen: