sinterklaas en een speel-jurkje

Het is bijna de eerste november en de sinterklaas boekjes stromen alweer binnen. De jongste dochter vindt het heerlijk en wil dan ook alles. Wanneer ik naar haar kijk vind ik het jammer dat het niet meer lang zal duren voordat ze niet meer gelooft in die lieve sint. Erg gedreven gaat ze te werk met knippen en plakken en kringen trekken. De oudste dochter daarentegen schrijft erg netjes alles onder elkaar. Een hele lijst met spulletjes die ze graag zou hebben. Ik kijk goedkeurend wanneer ze, een naaimachine, op schrijft. Dat vind ik nu eens een goed idee, zeg ik dan ook. Dan heb je je eigen naaimachientje en moet je niet steeds aan die van mama te zitten. De oudste dochter kijkt me even bedenkelijk aan en doorstreept dan snel, het woord naaimachine. Ik kijk haar vragend aan. Ik vind de jouwe leuker! zegt ze met wijze woorden terwijl ze vlijtig verder gaat met haar ellenlange lijst. Ondertussen kijk ik naar de grote collage van de jongste dochter. Er staan veel barbies en poppen op en vooral spullen van frozen. Maar je speelt toch nooit met poppen of barbies? Zeg ik tegen de dochter die meer jongensspullen leuk vindt dan meisjes dingen want jongensspullen zijn zo heerlijk stoer. Ze haalt even haar schouders op. Ik denk toch dat de sint dat allemaal weet hoor, dat je er niet mee speelt ga ik verder, en dan denk ik dat hij het ook niet gaat brengen. Misschien moet je er ook wat op zetten waar je echt graag mee speelt. ik probeer zo de jongste dochter in de richting te duwen van het speelgoed dat al even boven op de kast, goed verstopt, staat te wachten op sinterklaas. Maar het enige antwoord dat ik krijg is: mama, ik ben nu wel een grote zus hoor, nu moet ik wel met meisjesspeelgoed spelen! En snel gaat ze van tafel en neemt de bak met de barbie's die ze vlijtig omkiepert over de speelmat. Ik vrees dus dat de sint dit jaar beter even had gewacht met koopjes te doen. Iemand wat meidenspeelgoed ruilen voor jongensspullen?

Ondertussen heb ikzelf ook nog wat geknutseld, niet met lijm zoals de dochter maar met stof. Wanneer ik nog iets zou vragen aan de sint zou dat ook hetgene zijn dat op mijn collage zou staan. Stof stof en nog eens stof! Ik heb er al zoveel dat ik nog wel maanden aan een stuk kan doorgaan maar zeg nu zelf, je hebt toch nooit genoeg tricotjes of nicky velours. En er komen steeds nieuwe mooie stofjes bij! Boordstof koop ik zo ook meestal per meter want dat heb ik ook veel nodig. En dan heb je natuurlijk nog de lintjes en verschillende tierelantijntjes die niet alleen mooi staan op kleding maar ook nog eens erg leuk zijn in een glazen vaas op de vensterbank. Ja hoor, ik zou dat sinterklaas lijstje wel weten te vullen.

Ik maakte deze week een "knofje" kleedje voor de kleinste meid, heerlijk gemakkelijk en snel klaar. Het is zo een speelkleedje waar ze echt mee kan ravotten want ook al staat haar sint lijst vol met meiden spullen toch gaat de lieve dochter liever de tuin in om onderste boven aan een boom te hangen. En met wat gaat dat nu beter dan met een heerlijk tricot speel kleedje!?Geen opmerkingen: