vries-weer

Het vriest, Het is mooi buiten, alles is wit van het ijs. De jongste dochter ziet dat ook en zit met snoezepoes voor de ruit naar buiten te kijken.
 "Kijk snoes, da's ijs op het gras. ijs is koud. Jij hebt dat nog niet gezien hé, want je bent nog maar een baby."
Snoezepoes kruipt een beetje dichter bij de dochter op schoot. Alleen bij haar doet ie dat. Ze kan met hem het hele huis rond dragen om daarna te kammen en te knuffelen. Zo belandt snoes geregeld in de poppen koets en wordt hij als een echte poezenbaby ondergedekt door lienefien. Normaal zou ik dat alles niet toe laten, nee de regel is hier dat poezen 4 pootjes hebben om te lopen dus moet je ze niet dragen. Ook is de poes een diertje en geen poppemie. Ik zeg wel "normaal" en voor roosje en snuffel is dat zeker de regel maar voor de kleinste dochter en snoezepoes....voor hen kan de regel niet gelden want snoes doet het zelf. Waar emmelien is, is snoes ook, wanneer ze met de poppenkoets rijdt springt snoes erin, en oh wee als ze hem geen aandacht geeft wanneer ze met de barbies aan het spelen is. Wist je dat onze snoes zelfs in het poppenhuis past? Tja, snoes is gewoon anders. En zo zitten die 2 daar, met hun snoetjes tegen de ruit geduwd.
 "Buiten is het koud hé snoes" je moet lekker binnen blijven en wanneer de zon er is mag je met me mee, naar de klas. Dan ben je gegroeid en ik ook een beetje. Dan zeg ik wie de pestkop is en dan moet jij die krappen hoor snoes."
En snoes? Die kruipt al spinnend op zijn baasje haar schoot en geniet van haar aaitjes en aandacht.... Zo zie je maar dat er ook steeds uitzonderingen op een regel zijn, zelfs in ons koninkrijkje vol poezen en kindertjes!


Geen opmerkingen: